Praktische informatie Skeelertocht

Clinics

skeeler-clinic

In de week vóór de skeelertocht worden clinics voor leerlingen van basisscholen georganiseerd in Burdaard, Ferwert en Hallum. Op zaterdag is vlak voor de skeelertocht om 09.30 uur de afsluitende clinic in het centrum van Hallum.

Lees meer over de clinics van 2018 in dit nieuwsbericht.

Hardloopwedstrijd

Na de clinics voor de kinderen zal de hardloopwedstrijd starten. Hierin kan worden deelgenomen aan twee verschillende afstanden.

Inschrijven is binnenkort online mogelijk, maar inschrijven kan ook op zaterdag. 

Volg het laatste nieuws om op de hoogte te blijven van de laatste updates. 

Verzorgingsposten

verzorgingspost-skeeleren

Tijdens de Bartlehiem Skeelertocht staan op verschillende punten verzorgingsposten. Bij deze verzorgingsposten staan vrijwilligers met water en sportdrank voor de deelnemers. Ook zijn bij de verzorgingsposten EHBO’ers aanwezig zijn.

Parkeren

Deelnemers van de Bartlehiem Skeelertocht kunnen parkeren op het parkeerterrein van zwembad De Sawn Stjerren. Toeschouwers wordt verzocht om zoveel mogelijk het parcours vrij te houden. Ook dienen aanwijzingen van verkeersregelaars te worden gevolgd.

Gratis Parkeren

Tribune

Voor de bezoekers van de Bartlehiem Skeelertocht staat er ook dit jaar een tribune. De tribune staat bij de Start/Finish lijn en zorgt ervoor dat toeschouwers goed zicht hebben op het spektakel.

Omkleden en garderobe

Deelnemers van de Loop van Hallum en de Bartlehiem skeelertocht kunnen gebruik maken douche en kleedruimte in MFC ’t Trefpunt. 

Let op: het achterlaten van spullen is op eigen risico. 

 

Reglementen

De organisatie van deze tocht is in handen van de Stichting Bartlehiem Skeelertocht Ferwerderadiel te Hallum, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Dit betekent dat voor de wedstrijd de regels, richtlijnen en verplichtingen van de KNSB worden gevolgd.