Bartlehiem Skeelertocht

Praktische informatie Skeelertocht

Clinics

skeeler-clinic

Voor basisschoolkinderen uit Ferwerderadiel zijn er voor de zomervakantie clinics georganiseerd. Op zaterdagochtend zal de afsluitende clinic plaatsvinden in het centrum van Hallum.  

Lees meer over de clinics van 2018 in dit nieuwsbericht

Derny koers

Na de start van de deelnemers aan de skeelertocht is er net als vorig jaar weer een derny koers. Tijdens de derny koers strijden bekende topsporters om de hoogste trede van het podium. Ook de winnaar van de Wielerronde van Hallum op vrijdagavond mag in de derny koers starten.

Volg het laatste nieuws om te weten welke bekende topsporters aan de start zullen staan van de derny koers.

Verzorgingsposten

verzorgingspost-skeeleren

Tijdens de Bartlehiem Skeelertocht staan op verschillende punten verzorgingsposten. Bij deze verzorgingsposten staan vrijwilligers met water en sportdrank voor de deelnemers. Ook zijn bij de verzorgingsposten EHBO’ers aanwezig zijn.

Muziek

In 2018 verzorgt Dweilorkest De Wodkapel uit Marrum de muziek rondom de skeelertocht. Dit dweilorkest bestaat al sinds 2003 en treedt jaarlijks meer dan 20 keer op. Met een repertoire uiteenlopend van ‘Country roads’ tot en met ”t Dondert en het bliksemt’ betekent dit voor elk wat wils.

Ook zal er dit jaar weer een tent staan waarin de nodige hapjes en drankjes te verkrijgen zijn.

Wodkapel

Tribune

Voor de bezoekers van de Bartlehiem Skeelertocht staat er ook dit jaar een tribune. De tribune staat bij de Start/Finish lijn en zorgt ervoor dat toeschouwers goed zicht hebben op het spektakel.

Parkeren

Deelnemers van de Bartlehiem Skeelertocht kunnen parkeren op het parkeerterrein van zwembad De Sawn Stjerren. Toeschouwers wordt verzocht om zoveel mogelijk het parcours vrij te houden. Ook dienen aanwijzingen van verkeersregelaars te worden gevolgd.

Gratis Parkeren

Reglementen

De organisatie van deze tocht is in handen van de Stichting Bartlehiem Skeelertocht Ferwerderadiel te Hallum, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Dit betekent dat voor de wedstrijd de regels, richtlijnen en verplichtingen van de KNSB worden gevolgd.