Bartlehiem Skeelertocht

Toertocht Skeelertocht

Naast het Open Nederlands Kampioenschap voor de profs is de Bartlehiem Skeelertocht ook een toertocht voor recreanten. De recreanten starten om 14.05 uur meteen na de start van wedstrijddeelnemers van het ONK 2018 en rijden op hetzelfde parcours van 30 kilometer. De Bartlehiem Skeelertocht is een vrije toertocht, iedereen kan dus in eigen tempo rijden. Recreanten kunnen kiezen uit 15, 30, 45 of 60 kilometer. Wie wil starten voor de tweede ronde van 30 of 45  kilometer, moet vóór 15.45 uur door de finish zijn. De route van 15 kilometer is geschikt voor jeugd en beginners. De finish van alle afstanden is in het centrum van Hallum.

Er is begeleiding van motorrijders en politie. Kruisingen worden beveiligd door verkeersregelaars.
Onderweg is voor alle afstanden een verzorgingspost ingericht met gratis drinken, versnapering en fruit. Het dragen van een valhelm is verplicht. 

Voorbereiding

Om een plezierige dag te beleven, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Op de KNSB website vind je informatie over de uitrusting en veiligheid tijdens inline-skaten. Naast goed materiaal is een goede conditie ook belangrijk. Om je optimaal voor te bereiden vind je hier nog meer informatie over training en het voorkomen van blessures. 

Inschrijven

Voorinschrijven is voor de toertocht is niet mogelijk. Inschrijven kan zaterdag vanaf vanaf 12.00 uur in MFC Het Trefpunt in Hallum.

Voor volwassenen kost de toertocht €5,- voor 15km en €7,50 euro voor de 30, 45 en 60km.
Voor jeugd (geb. op of na 1-1-2002) zijn de kosten €5,-
Deelnemers van de toertocht ontvangen na afloop een prachtige medaille als herinnering!