Bartlehiem Skeelertocht 2021 gaat door!

De 33e Bartlehiem Skeelertocht staat op zaterdag 21 augustus gepland als open Nederlands kampioenschap. De organiserende stichting in Hallum heeft dat deze week besloten in goed overleg met de schaatsbond KNSB en de gemeente Noardeast-Fryslân.

Vorig jaar kon de skeelertocht rond Hallum vanwege de Covid-19 maatregelen niet doorgaan. De organisatie heeft er met de actuele coronaontwikkelingen voldoende vertrouwen in dat het evenement nu wel door kan gaan met de strijd om de nationale titel voor heren (100 km.) en dames (75 km.), met tegelijk en op hetzelfde parcours een toertocht over verschillende afstanden.

Volgens een protocol van de KNSB en NOC*NSF hoeft bij sportbeoefening in de openbare ruimte geen anderhalve meter afstand gehouden te worden. Het betekent dat wedstrijdrijders én recreanten zonder beperkingen kunnen starten.

De omgeving van start en finish in het centrum van Hallum wordt wel aangepast. Daar wordt dit jaar geen tribune opgebouwd, zodat er meer ruimte ontstaat voor toeschouwers om volgens de nu geldende regels onderlinge anderhalve meter afstand te houden. Buiten het aankomstparcours in Hallum en bij doorkomst in verschillende dorpen in de 25 kilometer lange ronde, wordt gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van het publiek.

De organisatie gaat samen met PodiumTV mogelijkheden onderzoeken om het wedstrijdverloop op grote schermen in Hallum rechtstreeks in beeld te brengen.

Voorafgaand aan de skeelertocht is onder dezelfde voorwaarden op de vrijdagavond in het centrum van Hallum al een wielercriterium voor amateurs, dat georganiseerd wordt in samenwerking met WV Snits. Het is helaas niet mogelijk om de Loop van Hallum dit jaar binnen de Covid-19 maatregelen organiseren.

Met sportieve groeten,

Stichting Bartlehiem Skeelertocht