Cor Visser wint Wielerronde van Hallum

Na een beslissende demarrage uit de kopgroep heeft Cor Visser vrijdagavond de 12e Wielerronde van Hallum gewonnen.
Er waren in de razendsnelle koers over 60 kilometer die onder perfecte omstandigheden werd gereden, diverse ontsnappingen maar pas in de laatste kilometers van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vijf man die voor de overwinning ging.
In die kopgroep Joakim Zuidema, de winnaar in 2018 en 2019, de Groninger Erik Hagting, thuisrijder Anton Wiersma en de geboren Hallumer Eise Mentje de Vries.
Het was Cor Visser die twee ronden voor het einde een splijtende demarrage plaatste waar de andere renners geen antwoord op hadden. Visser soleerde naar de overwinning, met achter zich ploegmaat Joakim Zuidema die tweede werd en publiekslieveling Eise Mentje als derde.
Erik Hagtig kwam binnen op de meest ondankbaar plaats net naast het podium. Thuisrijder Anton Wiersma kwam als ploeggenoot van Visser en Zuidema uit op de vijfde plek, maar hij nam wel de leidersprijs mee naar huis.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde Wielerronde van Hallum en hoopt volgend jaar opnieuw de koers te kunnen organiseren. Een woord van dank gaat ook uit naar Wielervereniging Snits voor de ondersteuning in de organisatie en alle vrijwilligers die hebben geholpen.
Fotos: Bartlehiem Skeelertocht