KPN ONK Hallum weer in augustus

Het Open NK 100 kilometer wordt op zaterdag 22 augustus voor de 33ste keer verreden. De Stichting Bartlehiem Skeelertocht hoopt zo voor de klassieker in en rond Hallum ook weer meer schaatsers uit de marathon en langebaan te trekken.

De afgelopen paar jaar werd het ONK in Hallum in goed overleg met de KNSB begin september verreden, omdat Hallum anders samenviel met EK en WK inlineskaten. Uit reacties van rijders en ploegen die inlineskaten combineren met schaatsen, is gebleken dat Hallum dan in de knel komt in verband met geplande trainingskampen.

Het ONK in Hallum werd vorig jaar gewonnen door Crispijn Ariëns en Manon Kamminga. De Willem Poelstra Wisselbokaal was in 2019 voor Jouke Hoogeveen als meest strijdlustige rijder.

De sectie Inlineskaten van de KNSB heeft zijn wedstrijdkalender voor 2020 zo goed als rond. Hoogtepunten van het jaar zijn de NK’s. De eerste nationale titelstrijd wordt van 21 t/m zaterdag 23 mei georganiseerd door Skeelerclub Oldebroek. Het NK Marathon is op 1 juni voor de tweede maal in de historie plaats in Naaldwijk. In 2003 streed het skeelerpeloton op dit Westlandse parkoers voor het eerst om de nationale marathontitels.

Oldebroek en Naaldwijk zijn dit jaar gastheer voor de nationale kampioenschappen inlineskaten. In Oldebroek worden van 21-23 mei de NK Baan/Weg gehouden. Op 1 juni staat in Naaldwijk het NK Marathon op het programma. Het Open NK Inlineskaten over 100 kilometer in Hallum wordt dit jaar op 22 augustus verreden.